Друзі! 

😎🌞 Городоцька дитяча бібліотека 📚❤️ підготувала книжковий майстер-шеф «КНИЖК⭕️🅱️І СМ🅰️К⭕️ЛИКИ» 🍧🍨🍭🍬 до Всесвітнього дня шоколаду🍫🍩🍪.
«Смачні» книжки 📕📗📘📙 зваблюють обкладинками, назвами книг та цікавими розповідями на своїх сторінках про страви і збуджують неабиякий апетит і натхнення до готування ласощів.
Однією із найсолодших книг стане книга Рональда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика» 📕📖 🍬🍫🍩 . Вона така запашна й тепла, що просто хочеться не поспішаючи смакувати кожну її сторінку.
Поринайте в захопливу подорож разом із героями книжки «Навколо світу з Інгридиками. Атлас смаків» 🤩🥤🥗🥘Автори цієї книжки вигадали цілу команду інгридиків з якими читачі вирушать у подорож континентами та країнами у пошуках дивовижних смаколиків, які легко та цікаво готувати.
Чарівна країна котячої втіхи, де течуть молочно-кисельні ріки, вулиці прикрашають карамельні будиночки, а на луках, поруч з дивовижними, ніким не баченими квітами кицьколілій і кошенятовими трояндами зеленіє котяча м’ята. Це все – Мурвіль з книги «Подорож до країни Мурвіль»🍨🍦🧁🍰Саме туди і вирушить у далеку подорож лицар Котячої слави Кексик Сірий зі своїм провідником Зефіром Білосніжним. На шляху мандрівникам зустрінеться безліч цікавих місць, втраплять у цікаві пригоди. Допомогти лицарю і його провідникові можете і ви, приєднуйтеся! 🐈🐈‍
Стане у пригоді маленьким гурманам повість з казкового циклу «Пригоди кухарчука Бублика» 👩‍🍳 🥨🥮🍩, де на вправного Бублика та його команду чекає неймовірна подорож морем, зустріч з піратами, кулінарні баталії та інші захопливі пригоди.
Свої кухонні шедеври можете винайти у серії книг для підлітків 🤩🍰🍫🥤 від польської письменниці Йоанни Ягелло «Кава з кардамоном», «Шоколад з Чилі», «Тирамісу з полуницями» та «Молоко з медом». Авторка тонко підійшла до розкриття непростих проблем, у які частенько потрапляють сучасні тінейджери.
Смакуйте з задоволенням читаючи «Енеїду» 🍗🍵🍯🍞🥗🥘Котляревського. Адже Україна відвіку славиться своєю національною кухнею, її багатством і різноманітністю. Читайте смішні розповіді з автентичними стравами: від юшки, страв з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої і до пампухів, пляцків, сирників… та багато іншого.
«Млинці»🥞 по-мумі-трольськи (Туве Янссон, «Комета прилітає»); «Королівська страва» 🍵 від Карлика Носа (Гауф, «Карлик Ніс»); «М’ясні тюфтельки» 🥯🍔 від Карлсона (Ліндгрен «Малий і Карлсон, який живе на даху»); «Ячмінні коржі» 🥮🍪 від Більбо Беггінса (Дж. Р. Р. Толкін «Гобіт»); «Булєбез» 🍵🍯 від ельфів-домовиків Гогвартсу (Джоан Ролінґ, «Гаррі Поттер і Кубок вогню»); «Риба по-креольськи» 🥘 від Скарлетт О'Хара (Мітчелл, «Віднесені вітром»); «Тістечка» 🍦🧁🍰 від Марселя Пруста «На Сваннову сторону». Добірку цікавих страв з відомих літературних творів, можна дізнатись за посиланням: https://starylev.com.ua/blogs/gotuyemo-za-receptamy-literaturnyh-geroyiv
Літо продовжується, а тому запрошуємо у книгозбірню для дітей 📕📗📘📙 почитати та щось смачненьке приготувати за рецептами літературних героїв, створити з доступних інгредієнтів безліч нових, пікантних, незвичайних і смачних страв. 🥨🥯🥞🍔🥮🍡🍧🍨🍦🧁🍰🍭🍬🍫🍩🍪🥤🧉🍵🥗
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО!!! 💙💛️
Дякуємо ЗСУ! 💙💛
Шукайте нас на блозі🔖, сайті🔖, інстаграмі🔖, твіттері🔖, ютюбі🔖, тік-тоці🔖, фейсбуці (сторінка🔖 та група🔖).
















Городоцька дитяча бібліотека

Немає коментарів:

Дописати коментар