Городоцька дитяча бібліотека 

📚❤️ до Дня Української Державності підготувала ІСТ⭕️РИЧНИЙ РЕЛІЗ «Україна – це я, це ти, це ми💙💛». Адже державність – це більше, ніж просто держава і закон – це ми, народ, українці❤️, який творив і творить державність.
Представлені книги 📕📗📘📙 даної тематики розповідають про історичні етапи українського державотворення🔖, національні символи🔖 України, особистості🔖 державотворення та її народу. Змістовний і цікавий матеріал корисний для широкого кола читачів різноманітних вікових категорій. 🤓🧐📚📖
Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню❗️ традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.
Початок українському державотворенню поклали протодержави. Насамперед це Скіфи та їхня держава Велика Скіфія📚📖, яку аж до ХІІ століття в Європі ототожнювали з Руссю. За свідченням Геродота (484–425 рр. до н.е.), Велика Скіфія простягалася від Дунаю до Дону і на таку ж відстань від узбережжя Чорного моря на північ.
Князь Володимир Великий 🌞 – уособлення розбудови Русі-України. Прийняття ним у 988 році християнства як державної релігії стало для України цивілізаційним вибором. Русь підтримувала політичні, економічні та культурні зв’язки з більшістю європейських держав того часу. Спадком Русі-України є герб – тризуб 🇺🇦, грошова одиниця – гривня 🇺🇦, а, головне, Київ 🇺🇦 як політичний і культурний центр України.
Традиції Русі у розбудові продовжили: Галицько-Волинське князівство🔖, козацька держава🔖, Українська Народна Республіка🔖, Західноукраїнська Народна Республіка🔖, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського🔖, Карпатська Україна🔖 та сучасна незалежна Україна💙💛.
День Української Державності 🇺🇦 нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів🔖, козаків🔖, січових стрільців🔖, воїнів УПА🔖. Мужність, честь, силу і відвагу – характеризують наші сучасні захисники та захисниці💙💛.
Нинішня війна також є одним з етапів новітнього українського державотворення – усвідомленням необхідності існування нашої держави. Цей етап неодмінно завершиться нашою Перемогою💙💛. Проте потім буде ще відбудова, що довершить понад тисячоліття славної та героїчної історії.
Український Київ❤️, це і столиця Української держави❤️, який був з самого початку столицею Давньої Русі❤️. Це наша історія, наше минуле, наше сьогодення і наше майбутнє.
Будьмо ж гідними нащадками нашої держави. З Днем державності, українці ❗️🇺🇦
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО!!! 💙💛️
Дякуємо ЗСУ! 💙💛
Шукайте нас на блозі🔖, сайті🔖, інстаграмі🔖, твіттері🔖, ютюбі🔖, тік-тоці🔖, фейсбуці (сторінка🔖 та група🔖).















Городоцька дитяча бібліотека

Немає коментарів:

Дописати коментар