Відродити в пам’яті давноминулі події та імена, занотувати нові – це веління часу. І тільки завдяки давнім літописцям, сучасним історикам та краєзнавцям ми дізнаємося про славне минуле рідного краю – нашої малої Батьківщини. Городоцька Центральна бібліотека та бібліотека для дітей отримали в дарунок унікальне історико-краєзнавче видання «Підлісний Олексинець» співавтором Колодієм Русланом Леонідовичем. Він є членом Національної спілки краєзнавців України, краєзнавець, ґрунтовно досліджує та вивчає історію та краєзнавство Поділля, підприємець. Нові книги автор подарував з автографами та присвятами, завдяки цим автографам-інскриптам видання стає єдиним у своєму роді та набуває літературно історичної й культурної цінності.

У краєзнавчій «енциклопедії» висвітлено найцікавіші і найдостойніші історичні дані, події, факти та спогади про становлення та розвиток села Підлісний Олексинець, що на Городоччині Хмельницької області, а також матеріали про відомих особистостей села, нариси краєзнавчого змісту, що торкаються мальовничого подільського села.

Працівники бібліотеки висловлюють щиру вдячність дарувальнику та усьому авторському колективу книги (Рудь Анатолій Володимирович, Колодій Леонід Нікіфорович, Щур Сергій Анатолійович, Колодій Руслан Леонідович; рецензенти: Баженов Лев Васильович, Алещенко Михайло Іванович) за цінний подарунок – книжкові скарби нашим користувачам, адже дарування книг у бібліотеку – це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення бібліотечного фонду.

Тож, запрошуємо жителів громади, читачів-істориків, краєзнавців, літературознавців, просто небайдужих патріотичних громадян й усіх тих, хто цікавиться минулим нашого краю.









Немає коментарів:

Дописати коментар