14 жовтня – важлива дата, що поєднує в собі свято українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці, утворення Української Повстанської Армії  та захисника України.

Саме до Дня українського козацтва у Городоцькій бібліотеці для дітей відбулися історико-ігрові забави «Козацького ми роду, славних предків діти» з учнями 6-а класу ліцею №4 і класним керівником Талалай Оксаною Григорівною.

Як ми знаємо, козаки не тільки воювали, але й мали змогу розважатися. Тож, учнівська молодь поділилась на дві команди.  Так, як справжні козаки повинні вміти знаходити вихід з будь якої ситуації, чого тільки не прийшлось робити конкурсантам: курені будувати, скоромовки розповідати, в іграх-естафетах брати участь,  вправно стрибати, пантоміми відгадувати, повітряні кульки парами носити, на запитання про козаків відповідати, літачки паперові запускати, навипередки малювати козака, танцювати зі шваброю, ребуси розгадувати, розповіді про козаків складати та листа головному отаману (голові ТГ) писати.

Протягом усього свята панувала весела атмосфера, лунав щирий сміх та гучні оплески. Змагаючись підлітки, як нащадки славних козаків, проявили спритність, кмітливість, колективізм, дружбу, взаємовиручку, продемонстрували фізичну міць та силу. За всіма діями спостерігали та оцінювали члени журі. Так як перемогла дружба – весь клас був нагороджений грамотою та книгою про рідне місто.

Основна мета заходу залучити дітей до джерел національної історії, культури, розширити знання про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї; сприяти патріотичному вихованню, осмисленню себе, своєї особистості як частини великого українського народу; пробуджувати національну свідомість.

На святі була презентована книжково-ілюстративна виставка «Козацькому роду нема переводу». Хто більше хоче дізнатись про цей історичний період, визначних гетьманів, українців, почитати історичну літературу та художні твори запрошуємо у Городоцьку дитячу бібліотеку.

Козаки – мужні лицарі-захисники України. Вони надихають сучасне покоління на звитяги та захист рідної землі. Учасники заходу показали, що вони – гідні нащадки славного козацького роду, справжні козаки. Тож, вітаємо усіх з мужнім і світлим святом захисників України  та бажаємо міцного здоров’я й віри, що настане мир. Слава Україні! Героям Слава!



















































































Немає коментарів:

Дописати коментар