Не зникне в пам’яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами.
В Городоцькій бібліотеці для дітей з нагоди Дня пам’яті та примирення відбулась зустріч учнів ліцею № 1  9-а та 7-б класів з краєзнавцем, бувшим головним інженером Городоцького цукрового заводу, дитиною війни Баренбоймом Георгієм Борисовичем.
Ліцеїсти 9-а класу з класним керівником Богуш Л.Д. розповіли про важкі, трагічні дні Другої світової війни, про тих, хто віддав своє життя для щастя інших.
Георгій Борисович цікаво і доступно для дітей у своїй розповіді показав трагічну долю своєї родини: багато родичів загинуло на фронті війни, а дідусь та бабуся були розстріляні в Бабиному Ярі.
Для України Друга світова війна – національна трагедія. Мільйони людей загинули в боях, в таборах смерті, під час варварських обстрілів і бомбардувань міст і сіл. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих у Другій світовій війні і в теперішній час на Сході країни.
Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона  запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.































Немає коментарів:

Дописати коментар