День Конституції - найважливіше свято України. З нагоди відзначення державного свята Городоцька бібліотека для дітей у міському сквері презентувала книжково-ілюстративну виставку-пораду «Україна – це я, це ти, це ми» з циклом книг про Конституцію України для дітей та підлітків, які допоможуть їм розібратися в складній конституційній матерії, роз’яснити права та обов’язки людини, познайомити з основами державного ладу.

Конституція це не просто набір правил про державу, про вибори, права і обов’язки суспільства та кожного громадянина. Це найвищий Закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії.

Усі діти з народження мають права, зростаючи, здобувають відповідальність, вони є громадянками і громадянами України. Вони заслуговують краще розбиратися, за що у нас відповідає парламент, а за що уряд, як працює система правосуддя, як на них впливати. Чому право на освіту саме право, а не покарання. Як можна відстоювати свої права, як реалізовувати права і свободи. До кого можна звертатися про порушення своїх прав і свобод тощо. Представлена література у максимально доступній формі з використанням яскравих ілюстрацій знайомить діток з основами Української Конституції.

Городоцька бібліотека для дітей вітає усіх українців зі святом - 25-річчям прийняття Основного Закону і запрошує всіх бажаючих, прийти та почитати Конституцію України це можливість ще раз отримати інформацію про свої права, обов’язки і свободи. І не забувайте, друзі, що Україна розпочинається з кожного з нас.

















Немає коментарів:

Дописати коментар