Літо – найщасливіша пора для дітлахів. Цікавою, змістовною та насиченою враженнями, стала екскурсія для вихованців дитячого садочка «Берізка», що завітали у  Городоцьку бібліотеку для дітей. Книгозбірня зустріла дошкільнят старшої групи «А» розмаїттям цікавих, яскравих книг.

Діти з цікавістю слухали розповіді бібліотекарки Кушнір С.М., що ознайомила з правилами поводження у бібліотеці, книжковими виставками та розповіла про читацький формуляр і для чого він потрібен.

У читальній залі маленькі користувачі  гортали яскраві сторінки періодичних видань, довідкової літератури, художні книги, малювали, грались, розповідали про улюблені казочки. Усім діткам сподобалась екскурсія про що свідчили їх посмішки та радісні оченята.

Читання – ключ до знань і розумового розвитку дитини. Під час слухання і сприймання тексту, у дошкільнят розвиваються мислення та уява, відчуття і розуміння мови, активне мовлення, пам’ять і уява; розширюється кругозір і знання про себе та навколишній світ; задатки до навчання самостійного читання. А ще читання – засіб морального виховання дитини.

Сподіваємось, що ми зробили найголовніше – викликали в дітей бажання стати активними читачами.
















Немає коментарів:

Дописати коментар