Читаємо. Мріємо. Діємо. Перемагаємо.

 


Щорічно у березневі дні, у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Заснований в 1943 році  він і до цього часу лишається святом дитини і книги.

По всій Україні у  бібліотеках відбуваються зустрічі з чарівними книжками, створеними письменниками і поетами для дітей. Тиждень дитячого читання «Читаємо. Мріємо. Діємо. Перемагаємо» стартував в Хмельницькій області 20 березня у дитячій філії центральної публічної бібліотеки Городоцької міської ради. 


      

Урочисте відкриття заходу відбулося за участю почесних гостей: директорки обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка Валентини Черноус та письменників Хмельниччини Віталія Міхалевського і Степана Шкапія. На свято завітали заступник начальника відділу культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради Сергій Щур, доктор філософії, вчений секретар клубу Сергія Виноградського Олександр Котлінський, поет Микола Думний.

Директорка Городоцької ЦПБ Надія Бутельська зустріла гостей та провела екскурсію бібліотекою. В межах заходу директорка Городоцької ДХШ Леся Якубко презентувала  виставку робіт учнів мистецької школи «Війна очима дітей». Присутні переглянули театральну виставу «Дім мого серця» у виконанні учасників драматичного гуртка «Сяйво» (керівник  Ярчак Лілія) Городоцького ліцею№1.

Вокальний ансамбль «Росинка» (керівник Тетяна Мисик) Будинку дитячої творчості подарували глядачам приємні мелодії. Юні поети - Матвій Ярчак та Дар’я Горват читали власні вірші. Гра на бандурі учня Юрія Маланюка (вчитель музичної школи Ганна Гребенюк) вдало доповнювала читців поезії. З усім святковим дійством чудово впорались ведучі  -Артур Кучер та Анастасія Гзуля.

А ще присутні переглянули відео : «Книги, написані війною» та «Творці книг на захисті України». На згадку про зустріч обмінювались подарунками, та робили світлини.

https://www.facebook.com/crbgorodok/videos/331184809939521?idorvanity=395456019247544&locale=uk_UA

Талановиті подоляни

 Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається  Всесвітній день письменника.Література — основне джерело збереження національної пам’яті та ідентичності народу. Письменники стають своєрідними архіваріусами духовної культури й національної історії. Вони показують нам, як змінювалося наше життя і допомагають зрозуміти наші корені та культурні традиції. Знайомились з творчістю письменників рідного краю учні 7-В класу ліцею №1 та вчителькою С.В. Слободян в Городоцькій бібліотеці для дітей. Під час літературної години «Талановиті подоляни» школярі знайомилися з біографіями та творчістю письменників, читали вірші. Світлана Слободян систематизувала знання учнів про поезію, пояснила поняття та створення рими. Будемо дружно працювати - вчитися вірші складати.

 

Любов і шана вічна Кобзареві

 Борітеся — поборете!

Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!
Тарас Шевченко
У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу Тараса Шевченка. В рамках відзначення 210-річниці від дня народження великого Кобзаря Городоцька бібліотека для дітей підготувала книжкову виставку «Любов і шана вічна Кобзареві». Представлена література розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Шевченка, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Користувачі бібліотеки зможуть глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час величну долю.


Наша мова калинова

Провели мовознавчий батл «Я люблю рідну мову» в Городоцькій бібліотеці для дітей разом з учнями 7-В класу ліцею №1 та вчителькою української мови Світланою Василівною Слободян. Свято розпочалось із вступного слова та поетичного пінг-понгу. Учні читали віршовані рядки про велич і красу рідної мови. Творчо-пізнавальна програма містила мовознавчі ігри, творчі вправи, інтелект-вікторину, під час яких, розділившись на 2 команди, діти успішно виконували лінгвістичні завдання та долали «Мовні перепони». Словниковий фуршет, загадки, колективний мовограй доповнювали захід. З великою цікавістю діти ознайомилися з книжковою виставкою «Наша мова калинова» та отримали корисну інформацію про красу і розвиток української мови

Я ваша мова, діти, рідна мова

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Городоцька дитяча бібліотека підготувала читацький вернісаж «Я ваша мова, діти, рідна мова», на який завітали вихованці старшої та середньої групи ЗДО «Берізка» з вихователями Оленою Оліх, Оксаною Зеленюк , Анною Дуплій . Діти переглянули фільм про рідну мову, познайомились з героями українських народних казок, зарядились гарним настроєм під час музичних руханок. А ще переглянули книжечки , журнали і погрались в ігро stop lendi.



 


Увага

❗️ Н⭕️ВІ КНИГИ❗️ Фонд Городоцька дитяча бібліотека 📗📘📙📕 поповнився новими книгами📚, які надійшли до дитячої книгозбірні від Українського інституту книги 🌞. Усі видання виключно українською мовою. Це книги🔖, які надійшли від різних видавництв з різних регіонів України відповідно до того переліку, який визначили експерти при Інституті книги в Києві.
Завдяки Українському інституту книги (УІК)🌞 читачі Городоцької дитячої бібліотеки отримали найкращі книги сучасної української та світової літератури. 📗📘📙📕
Література для дітей та підлітків 📘📙📕📚  це суперздатність, суперскіл та суперможливість прокачати себе на повну! Читайте огляд і обирайте книги до особисто вашого смаку!
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО!!! 💙💛️
Шукайте нас на блозі🔖, інстаграмі🔖, твіттері🔖, ютюбі🔖, тік-тоці🔖, фейсбуці (сторінка🔖 та група🔖).






https://rbdgorodok.blogspot.com/
https://www.instagram.com/gorodok_library_kids/
https://twitter.com/gorodok_library
https://www.tiktok.com/@gorodok_library_kids
https://www.facebook.com/groups/395456019247544
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064457810850
https://www.youtube.com/channel/UCEOm7d2FypPHXhBxNk4qmYg
#Городоцька_дитяча_бібліотека
#Городоцька_бібліотека_для_дітей
#Державна_програма_Українська_книга
#державна_програма_поповнення_бібліотечних_фондів
#Український_інститут_книги #УІК #Українськийінституткниги
#програмапоповненнябібліотечнихфондів
Городоцька дитяча бібліотека
ГОРОДОЦЬКА ДИТЯЧА БІБЛІОТЕКА (група)