«СПИ СЕРДЕНЬКО, СПИ» під такою назвою в Городоцькій бібліотеці для дітей 22 березня відбувся літературно –народознавчо музичний дитячий ранок. Захід присвячений народним колисковим пісням, традиціям, звичаям, обрядам, віруванням стародавніх українців, українській міфології та культурі, сучасним підходам до наспівування, а також Міжнародному дню сну.
Під керівництвом Тетяни Мисик, керівника гуртка Будинку дитячої творчості, учні 4 А класу початкової школи виконали багато колискових пісень. Родзинкою свята стала колискова пісня, яку склали і заспівали для своїх батьків Гриньова Рената та Мельник Ілона.
Всі діти дуже активно приймали участь у святі, співали пісні, танцювали, розказували вірші. Класний керівник Водяна Оксана Анатоліївна ознайомила дітей з особливостями цього жанру, шанобливого ставлення до них, цікаві факти та прикмети про сон. А працівники бібліотеки ознайомили присутніх з книжково –ілюстративною виставкою – мандрівкою «Спи серденько».
На закінчення директор початкової  школи Олена Михайлівна Асташенко побажала, щоб у серцях юних читачів залишилась любов і шана до української культури та мовлення,усної народної творчості, виховання почуття любові до своїх рідних та близьких. 















Авторська  колискова пісня у виконанні юних авторів Гриньової Ренати та Мельник Ілони. (Городоцька ДБ). 

Немає коментарів:

Дописати коментар