Великдень всіх нас на гостини просить,
Малює сонце полотно небес,
І крашанку, як усмішку, підносить:
Христос воскрес! Воістину воскрес!
Навесні приходить до нас одне з найвеличніших християнських свят – Великдень – день Воскресіння Ісуса Христа. «Воскрес Христос, і життя панує»,— так писав святий Іван Золотоустий.
У Городоцькій районній бібліотеці для дітей презентовано книжково-ілюстративну виставку-фантазію «Писанкове дивослово». На виставці  знаходяться книги і журнали, де ви більш детально можете ознайомитись з історією виникнення свята та традиціями його святкування, прочитати легенди, прислів’я, приказки, загадки, вірші, розповіді про святих. Отож, приходьте ознайомтесь з народознавчою виставкою і дізнайтесь багато нового і цікавого про традиції свого народу.
Для молодших читачів бібліотекарі провели народознавчу мандрівку «Христос Воскрес – радійте, діти», на якій висвітлили національні особливості Великодніх свят, а також традиції, звичаї святкування та пов’язані з ними символічні дійства. Учасники свята  із захопленням і цікавістю слухали традиції краю про святкування Великодня, внутрішньо відчули радість зустрічі Великодня, як свято світла і добра.
Метою даного заходу є виховувати любов до рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання зберігати і примножувати народні традиції, пробудити почуття національної гідності.




Немає коментарів:

Дописати коментар