«Книга – одне з найважливіших джерел радості мислення, людської гідності» - так говорив один з найвідоміших дитячих письменників та педагогів ХХ століття - Василь Сухомлинський.
28 вересня 2018 року Василю Олександровичу виповнюється 100 років з дня народження. З цієї нагоди у Городоцькій бібліотеці для дітей презентовано книжково-ілюстративну виставку «Серце віддане дітям», на якій представлена добірка кращих творів письменника. Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше людяність, вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших, його мудрі слова заставляють замислитися.
Василь Олександрович написав для дітей більше 1500 творів: казок, оповідань, притч, замальовок з життя дітей. У них письменник розкрив широкий, різноманітний, різнобарвний світ, що сточує кожну дитину, охоплює все наше життя. Він хотів, щоб цей світ увійшов у душу маленької дитини, проріс чуйністю, добротою, дбайливістю, відповідальністю і людяністю.

Отож, дорогі діти,читаймо твори В.О. Сухомлинського, вивчаймо його творчу спадщину!






Немає коментарів:

Дописати коментар