«Дивовижний світ картин» під такою назвою  у Городоцькій бібліотеці для дітей відбулась літературно-мистецька подорож присвячена 110 річниці від дня народження Марії Овсентіївни Приймаченко, українського майстра народного декоративного розпису. Українською жар-птицею називають цю незрівняну художницю, яка стала символом для України. Розмах уяви Марії Приймаченко досі вражає, а аналогів її творчості знайти, напевно, неможливо.
Працівники краєзнавчого музею розповіли присутнім учням 3-б класу початкової школи зі вчителькою Царук Оленою Володимирівною про нелегку долю народної художниці та творчий шлях. Також діти дізнались про стиль малювання Марії Овсентіївни, її фантастичний світ, навіяний, очевидно, міфологічними образами давніх поліських легенд і казок.
Зацікавив малят перегляд  відеопрезентації «Марія Приймаченко та її фантастичні звірі» й  мультфільму за картинами мисткині «Літа мої». Потішились діти на святі від участі в інсценуванні картин геніальної художниці.
Бібліотекарями презентовано книжково-ілюстративну виставку, присвяченій ювілярці та її творчості.
Присутні школярики ознайомились із сучасними художниками, які творять картини чи ілюстрації до книг у «приймаченківській» техніці малювання та самі спробували малювати подібні малюнки.
Основна мета даного заходу ознайомити дітей зі творчістю народної художниці України Марії Приймаченко та прищеплювати зацікавленість спогляданням творів образо-творчого мистецтва.




































Немає коментарів:

Дописати коментар