28 липня День хрещення Русі-України. З нагоди цієї урочистої події у бібліотеці для дітей Городоцької ОТГ відбулись презентації книжково-ілюстративної виставки, де можна ознайомитися з історичною літературою про етапи становлення християнства та історичний кіно-часопис «Цвіте, зростає город Кия, золотоверхий над Дніпром. І на високих кручах нині –князь Володимир із Хрестом!».

 У 988 році князь Володимир, син князя Святослава, прийняв історичне рішення про хрещення Київської Русі. Цю подію, без сумніву, можна вважати найголовнішою за весь час правління Володимира і доленосною в історії нашої держави. За дійство, яке відбулося у водах Дніпра його стали називати Великим. Після свого хрещення Володимир наказав киянам хреститися, а поганських ідолів скинути у Дніпро. Місце, де були хрещені діти Володимира Великого в Києві називається Хрещатиком. Князь Володимир поставив перед собою мету об’єднати землі, централізувати владу, і для того необхідна була зміна світогляду. Так як язичництво з його ідолами і жертвопринесеннями не зовсім підходило державним планам князя. З прийняттям християнства значно розширилися економічні та культурні зв’язки Київської Русі з багатьма європейськими країнами.

Більше тисячі років тому відбулася важлива подія, яка змінила хід історії, ціннісні орієнтири і визначило долю багатьох поколінь українців, то ж вітаємо усіх користувачів сторінки зі знаменним святом і запрошуємо більше ознайомитись про цю подію у бібліотеку для дітей.



Немає коментарів:

Дописати коментар