До 105-річниці роковин бою під Крутами Городоцька дитяча бібліотека 

🌞 підготувала книжково-ілюстративну виставку «Пам’ятай про Крути‼️»📖📚, на якій представлено художні твори, довідкові видання, публікації, що дозволить юним читачам більше дізнатися про передумови, наслідки й значення бою під Крутами, одну з вікопомних подій Української революції 1917-1921 років.
Крути 🇺🇦– символ боротьби за незалежність України у ХХ і ХХІ століттях. Подвиг крутянців, як і всіх Героїв визвольних змагань, став прикладом для захисників України в сучасній російсько-українській війні. В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка, вона не є зразком військового мистецтва, але вона – уособлення нескореного духу нашої нації 💙💛.
Сьогодні на захист України стали тисячі українців, які ще вчора були мирними людьми. Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Щира вдячність усім📚хто нині виборює нашу перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі.
Згадаймо мужність молодих людей, які мріяли і боролися за сильну Українську державу. Символічно, що саме у ці важкі для України часи, ми віддаємо данину шани героям Крут, усім, хто в різні роки, та й сьогодні, відстоює інтереси українців: інтереси державності, соборності та свободи.
Крути стали легендою, символом жертовності та незламності молодого покоління. Вічна слава й пам’ять Героям, які полягли в бою за наше сьогодення та свободу України.
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО💙💛!!!







Немає коментарів:

Дописати коментар