Всесвітній день вишиванки 

💙💛– міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. З цієї нагоди Городоцька дитяча бібліотека 🌞 презентувала книжково-ілюстративну виставку «Мистецтво давнє, дивовижне»📕📗📘📙.
Городоцька дитяча бібліотека 📚📖 до Всесвітнього дня вишиванки пропонує послухати «Пісню про рушничок» ❇️ у виконанні Емми Щербак, 8 років, активної читачки. Також бібліотечні працівники прийняли участь у всеукраїнському флешмобі вишиванок🇺🇦
Вишиванка ❇️ це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу. А тому знати про існування такої події як День вишиванки💯 повинен кожен українець.
Книги📚📖, які представлені на виставці, відроджують традиції🔖, вишивку🔖, національне вбрання🔖, візерунок🔖, вишиванки🔖, бісер та рукоділля🔖. Видання📖 містять матеріали для створення власними руками вишиту українську одежу🌺, схеми моделей жіночих і чоловічих вишиванок🌺, композиції створені на основі старовинних колекційних взірців. Хоч вишивка❇️ зараз трохи змінилася, стала більш повсякденною – її використовують в оздобленні сучасного інтер’єру, одягу, та все-таки вона є своєрідною й неповторною.
Тож, відкрийте для себе скарбницю українського вишивального мистецтва за допомогою книг! 📔📕📗📘📙📚
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО 💙💛‼️














Немає коментарів:

Дописати коментар