8 травня 

🌿 – День пам’яті та примирення. У Городоцька дитяча бібліотека 🌞 відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки 📚«Вдячну пам’ять бережем» та історична година «Символ пам’яті – червоний мак🌺».
Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні.
День пам’яті та перемоги – це нагадування, що Друга світова розпочалася внаслідок домовленостей двох тоталітарних режимів: націонал-соціалістичного (нацистського) у Німеччині й комуністичного в СРСР, а також мовчазного небажання найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам. У 1939-1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.
Символом пам’яті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі, є мак пам’яті🌺. Дизайн маку, що використовується як символ в Україні, з ініціативи Українського інституту національної пам’яті й Національної телекомпанії України розробив харківський дизайнер Сергій Мішакін. Зображення уособлює квітку маку та кривавий слід від кулі.
Земний уклін всім, хто подарував нам мирний сонячний день тоді, і всім, хто захищає Україну сьогодні.
Слава Україні!💙💛










📕📗📘📙📚
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО!!! 💙💛️
Шукайте нас на блозі🔖, інстаграмі🔖, твіттері🔖, ютюбі🔖, тік-тоці🔖, фейсбуці (сторінка🔖 та група🔖).

 


Сьогодні, 7 травня 2024 року, бібліотечні працівники Городоцької дитячої бібліотеки долучились до онлайн-навчання з безбар’єрності. Організатор заходу МКІП Леся Хемраєва за участю Офісу Президента та директорка опори ГО «Точка опори ЮА» Таня Касьян. Учасники вебінару дізнались, що таке безбар’єрна мова та її принципи; інтерактив «Як говорити про різні групи людей» та як користуватись «Довідником безбар’єрності». Дякуємо організаторам онлайн-зустрічі за потрібну інформацію.

📕📗📘📙📚
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО!!! 💙💛️
Шукайте нас на блозі🔖, інстаграмі🔖, твіттері🔖, ютюбі🔖, тік-тоці🔖, фейсбуці (сторінка🔖 та група🔖).