Ідіть до мене, читачі, 
І зблизька, і здалека. 
Я жду вас радісно завжди:
Я ж – БІБЛІОТЕКА!

Є у вересні особлива дата – 30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек, а ще у цьому році  виповнюється 980 років з часу заснування першої бібліотеки Київської Русі.
Напередодні славного свята у Городоцькій районній бібліотеці для дітей День відкритих дверей «Бібліотека для тебе : читай, навчайся, розважайся!».
 Книжковий дім гостино зустрів своїх маленьких користувачів відомими казковими героями книжок. Бібліотекарі ознайомили дітей  із з розмаїттям книжок, розстановкою книжок на полицях, навчили краще орієнтуватись серед книжок. Юні читачі  отримали цікаві  книжкові закладки «10 причин відвідати бібліотеку», дізнались що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перші паперові книги і друковані книги, що таке «абонемент», «читальний зал», ознайомились  з книгами про історію, природу, мистецтво, казки, а також твори класиків української та зарубіжної літератури, сучасних українських письменників.
У читальній залі маленьким пізнайкам запропоновано літературні ігри, в яких діти взяли активну участь.
Основна мета Дня відкритих дверей популяризація бібліотеки та книги, залучення нових читачів до бібліотеки із перехожих, викликати бажання стати активними читачами й юними помічниками бібліотекаря.








Немає коментарів:

Дописати коментар