Діво Пресвятая – Матір матерів,
Пригорни до серця всіх своїх синів…
Зоре-зорянице, сонце доброти,
Землю України щастям освіти!
14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України. Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.
У Городоцькій районній бібліотеці для дітей проведено патріотично-краєзнавчо-пізнавальну програму «Слава чується з віків – у свято козаків!».
Святково зібрані учасники заходу – учні 4-в класу початкової школи зі вчителькою Оксаною Олексіївною Свідерською  розповіли присутнім, - учням 4-а класу, батькам, вчителям за допомогою віршів, оспіваних пісень («Ой на горі», «Листячко дубове», «Добрий день», «Будем козаками», «Козацькому роду нема переводу» , « І в вас, і в нас хай буде гаразд» та ін.) під акомпанемент вчителя музики Мисик Т.Д.  про історію виникнення свята, історію козацтва, народні прикмети, традиції.
Цікаво дівчатка  показали  звичай проведення етнографічних ігор  на Покрову та проспівали традиційних пісень.
Бібліотекар Кушнір С.М. продемонструвала глядачам  відеоперегляд «Покрова Божої Матері – релігійне і національне свято українців».
Увагу присутніх привернула книжково-ілюстративна виставка  «Традиції та звичаї українців», на якій було представлено видання, що висвітлюють  національні особливості проведення свята Покрова, а також традиції, звичаї святкування та пов’язані з ними символічні дійства.
На кінець заходу діти під мелодію «Аве Марія» прочитали  молитву до  Пресвятої Богородиці і просили заступитись за Україну.

Метою даного заходу є виховувати любов до рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання зберігати і примножувати народні традиції, пробудити почуття національної гідності.













Немає коментарів:

Дописати коментар