Поетична вітальня
«Зімба Олександр та його літературні герої Бровко +Мурчик»

20 жовтня 2017 року  затишний читальний зал у Городоцькій районній бібліотеці для дітей   вдруге зустрів дитячий поет-письменник ЗІМБА Олександр Іванович, який приїхав  до малечі  зі Львова, аби юні читачі зрозуміли й пройнялися відчуттям пошани і любові до книги. На зустріч з  письменником прийшли читачі-учні 4-х (б,в)  класів ( вч. Свідерська О.О, Лебідь Л.А.) початкової школи. Під час заходу бібліотечні працівники познайомили дітей з автором та його літературними героями.
Олександр Іванович Зімба  - заслужений  тренер України з важкої атлетики, відомий спортсмен, засновник видавництва «Вісім лапок», автор серії книжечок про песика Бровчика та котика Мурчика для наймолодших читачів, презентував  свої  цікаві поетичні книжечки, на сторінках яких головні герої бавляться, сперечаються, миряться й танцюють, як справжні діти. Дитяча поезія  О.Зімби дуже добра, світла, позитивна та весела, гарно сприймається і легко запам’ятовується.
Малеча разом з автором мандрували сторінками книги, гість  розповів присутнім  цікаві пригодницькі історії, які мають не тільки пізнавальне, а й виховне значення.  Кольорові, яскраві, сучасні історії припали до душі дітям, мелодійність поезії, краса слова. Звучали побажання написати ще такі гарні вірші. 

 Святкова атмосфера сприяла відкритому діалогу між письменником та читачами, які жваво обговорювали книги та розповідали власні оповідки про домашніх улюбленців. Діти навипередки закидали поета питаннями про те, що потрібно для того аби писати вірші, як він пише вірші, що для нього слугує натхненням, ділилися думками щодо поезії, дехто вирішив стати поетом. Було багато запитань до автора: де народився, в якій школі навчався, коли написав першого вірша. На всі дитячі запитання поет відповідав із задоволенням, адже й сам колись був таким маленьким і допитливим хлопчаком, який досі живе у його душі та у віршах.


Зустріч  відбулась у теплій і щирій атмосфері, сам  автор теж був зворушений дитячою увагою і щирістю, а на закінчення заходу глядачі, присутні у  читальній залі із задоволенням фотографувались із  поетом та брали автографи, а на згадку про цікаву літературну зустріч письменник подарував бібліотеці чудові книги. 











Немає коментарів:

Дописати коментар