14 грудня відзначаємо День пророка Наума. За старих часів саме цього дня діти йшли до школи «святий Наум наставляє на ум». 
Саме цього дня в районній бібліотеці для дітей на честь Наума відбулося свято-конкурс грамотників «Все знай та умій і Наума розумій». Змагалися учні 7-х класів школи з польською мовою навчання. Ведучі свята – Наконечна Віка, Коханська Альона з класним керівником Котлярчук Галиною Йосипівною вміло розповідали про звичаї та традиції нашого народу, задавали запитання присутнім. Скучати на святі було ніколи,потрібно було згадати прислів’я та приказки про розум, навчання, розповісти українські забобони, порекомендувати рослини обереги та лікувальні, вгадати народні атрибути, погодувати з зав’язаними очима, чим скоріше, друга балабушками,чим більше надкусити млинці, - та виконати багато інших цікавих завдань.
Учасники театралізованого колективу Гулько Крістіна, Москальчук Іван, Бортовий Володя, Ястремська Ліля, Бельський Вадим і Лисенко Ілля оживили одну із сторінок історії наших прадідів. 
На заході школярі мали змогу познайомитись з літературою книжково-ілюстративної виставки «Наум наведи на ум». 

На кінець конкурсу діти написали листи святому Науму. Шановне журі визначили переможців свята, які були нагородженні грамотами.




















Немає коментарів:

Дописати коментар