Миколая ми чекаєм,
Цілий рочок виглядаєм!
Хто побожним був і чемним
Свято жде той недаремно…
Кожного року малеча з великим нетерпіння чекає приходу Святого Миколая, адже це одне з найулюбленіших свят.
У Городоцькій районній бібліотеці для дітей відбувся розважально-ігровий дитячий ранок «Йде святий Миколай, ти добром його стрічай», де у святково прибраному залі виступали читачі-учні 1-а класу початкової школи зі вчителькою Світланою Леонідівною Кулібабою.
Учасники створили святковий настрій дитячими віршами, молитвами, в яких діти зверталися до святого Миколая зі своїми потребами та проханнями. На протязі свята лунали веселі пісні та колядки, під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д.: «Іде святий Миколай», «Завітала зимонька», «У біленькому кожушку», «Коли замерзла річка», «Гра в сніжки», «Кожушок», «Снігова баба»,  «Ой сніжок, як пушок» та ін.
Крім маленьких артистів на свято були запрошені гості: читачі - учні 1-б класу початкової школи, вчителі, батьки учасників, молодші братики й сестрички.
Зачарували глядачів і танцювальні номери та музичними композиції, підготовлені з вчителькою танців Слободян О.М.: «Зайчики й ялиночки», «Зима», «Танець гусарів», «Яскраві зіроньки» й «Гномики».
А сценки про чортика Антипка  та Снігову королеву нікого не залишили байдужими, де завітавши  до дітей  загадували дітям загадки та вікторини, щоб дізнатись чи є неслухняні та вередливі діти на святі.
Бібліотекарями були підготовлені книжково-ілюстративні виставки-сюрпризи «Нам свята веселі зима принесла» та «Зимова казка».
Сміх і музика лунали у читальній залі, гарний настрій діти забезпечили і собі, і усім присутнім.
Гучними оплесками зустрічала дітвора Миколая (учень гімназії 1(5)-а класу Федорович Андрій), який в кінці свята вручив усім присутнім солодощі, за які працівники бібліотеки вдячні центру соціальної служби сім’ї, дітей та молоді.
Метою проведення свята було виховання зростаючого покоління в дусі поваги до народних звичаїв і традицій, популяризація бібліотеки та літератури з народознавства, поглиблення знань дітей про свято Миколая.






























Немає коментарів:

Дописати коментар