Великий княже, велику силу
Ти Україні дарував,
Щоби народ твій волелюбний
Тебе довічно шанував.
28 липня в Україні на державному рівні відзначається 1030-річчя хрещення Київської Русі. Це свято відзначаємо у день Святого Володимира одного із засновників і покровителів нашої державності.
До цієї знаменної дати у Городоцькій бібліотеці для дітей презентовано книжково-ілюстративну виставку «Свята історія», на якій висвітлюється володимирове хрещення Русі – одієї з найвизначніших подій нашої історії, яке стало поворотною подією у житті наших предків і, можна сказати, навіть вплинули на наші життя. Також буде проведено для всіх охочих віртуальну мандрівку «1030 років Хрещення Київської Русі-України» та історичний часопис «Володимир Великий – «Ясне Сонечко України»».
Згідно з «Повістю минулих літ», в 6496 році від сотворіння світу, тобто в 988 році, київський князь Володимир Святославович запровадив християнство як державну релігію і Русь стала православною, великою й могутньою країною, одним із тодішніх центрів європейської цивілізації. За князя Володимира поширилася писемність, він закладав школи, будував церкви,вів військово-адміністративне управління містами, розпочав чеканку золотих і срібних монет на яких зображувався княжий знак Володимира тризуб.
Ми є нащадками наших славних, мудрих, освічених пращурів-українців, які своїми діяннями та вчинками дбали про державу, про свій народ, захищали рідну землю від численних ворогів та понад усе прагнули зробити її заможною, квітучою, культурною, духовно багатою.


Немає коментарів:

Дописати коментар