У Центральній бібліотеці Городоцької міської ради 13 лютого 2019 року відбулась приємна подія. До бібліотекарів громади завітала волонтер Корпусу Миру в Україні Стефані Янг. Пані Стефані провела для бібліотечних працівників семінар «Бібліотека і майбутнє», презентуючи бібліотеки США, їх мережу, кількість, великі сучасні, публічні, академічні, державні, малі, сільські, бібліотеки, як технологічні центри, мобільні бібліотеки й ін.
П.Стефані поділилась досвідом роботи бібліотек США по проведенню заходів для дітей, пенсіонерів, по впровадженню молодіжних просторів у бібліотеках. На численні запитання присутніх Стефані давала цікаві та змістовні відповіді. Всі учасники поділились по групах і прийняли участь у практичних заняттях на тему «Якою ми бачимо бібліотеку через 10 років». А також обговорили та переглянули можливості розвитку бібліотек в Україні при партнерстві з УБА (Українська бібліотечна асоціація), Linkedin, Міжнародною федерацією бібліотечних асоціацій; створення стратегічних планів – План ІФЛА 2019-2024, Бібліоміст, Інститут музейної та бібліотечної служби.
Учасники семінару – практикуму щиро подякували волонтеру корпусу Миру Стефані Янг за співпрацю, за нові ідеї, які можна використати у бібліотеках громади, адже бібліотека і громада нероздільні; за цікаво, змістовно, активно проведений час. Всі присутні одержали масу позитивних вражень, корисних порад, нових знань і Сертифікат від Корпусу Миру.
Щиро дякуємо Бігняк Катерині Євгенівні, представнику міської ради за допомогу в організації та проведенні заходу та за переклад з англійської мови при спілкуванні.







































Немає коментарів:

Дописати коментар