Кожному у дар Божий дана мова. Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. У Городоцькій бібліотеці для дітей відбувся читацький вернісаж «Мово моя! Ти чарівна зірниця». Виступаючі-учні 9-б класу Городоцького ліцею № 1 разом з класним керівником Ліванською Валентиною Леонідівною розповіли присутнім про глибоке коріння виникнення мови, її особливість, про те, як глумились з нашої мови, принижували та забороняли, але вона вистояла і сьогодні звучить гордо і крилато.
Глядачі – учні 9-а класу (кл.керівник Богуш Л.Д.) та запрошені на свято насолодились українськими піснями, які виконала Петрова Каріна, грою на фортепіано у виконанні – Плахотнік Ангеліни.
Присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні та учасників ООС, що свої молоді роки життя, віддавали та віддають в боротьбі за волю України.
Метою даного заходу є виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою, пробудити почуття національної гідності.




















Немає коментарів:

Дописати коментар