Живуть, Тарасе рідний, поміж нас,
І голос твій, і пензель твій, і слово…
У Городоцькій бібліотеці для дітей, в святково прибраній залі, відбулась літературно-драматична фантазія «Тарас Шевченко – великий син України», приуроченій 205-й річниці з дня народження Тараса Шевченка – письменника, поета, мислителя, філософа, художника, – Великого Українця, знаного не тільки на Україні, а й за кордоном.
Учасники, свята – учні 3 класу гімназії зі вчителькою Лілею Семенівною Осадчук зустріли та привітали гостей свята, а саме батьків, вчителів та гімназистів 4,5-х класів, які зі захопленням слухали своїх ровесників.
Бібліотекар Кушнір С.М. розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях письменника. Діти виступаючі декларували вірші Шевченка, зіграли декілька сценок зі життя маленького Тарасика.
На заході була представлена книжково-ілюстративна виставка-портрет «Співець рідної України» з кращими творами про славного письменника, його віршовані та художні твори.
Продовженням свята стали пісні у виконанні учасників на слова Шевченка та про Україну – «Реве та стогне Дніпр широкий», «Зоре моя вечірняя», «Зацвіла в долині», «Тече вода з під явора», «Садок вишневий коло хати», «Якби мені черевички» та ін. під акомпанемент вчительки музики Гумінської Н.П.
На закінчення зустрічі усі переглянули мультфільм «Казка старого пасічника», створений за картинами Т. Шевченка.
Цей захід – гідне вшанування пам’яті поета-художника, життя якого – справжній приклад для підростаючого покоління. Не тому, що він кращий від інших, – у ньому наша історія, реальність і найпотаємніші мрії. Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна.






























Немає коментарів:

Дописати коментар