У Городоцькій бібліотеці для дітей до 150-річчя від дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки) – видатної української письменниці, поетеси, перекладача, громадської діячки, відбулась презентація  ювілейної книжково-ілюстративної виставки «Справжня українка Леся», на якій представлена література, що допоможе дізнатись більш ширше про життєвий та творчий шлях письменниці, різноманітність і багатство її літературних творів.

Вже півтора століття Лесю Українку знає весь світ. Багато її творів визнано шедеврами світової літератури, а в українську мову вона принесла нові мотиви і мандрівні сюжети з інших культур. Геніальна українська письменниця Українка входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Писала у жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики, працювала в жанрі фольклористики, брала активну участь в українському національному русі. Вона завжди була в авангарді творчих сил, що виводили українську літературу на широку арену світової літератури. До прийдешніх поколінь вона промовлятиме словами патріотки, мужньої маленької дівчинки, борця за щастя українського народу, ніжної та чарівної Мавки, поміркованого дядька Лева, мудрого і доброго Лісовика. Її творчість завжди хвилюватиме серце читача.

Леся – неповторна. Її життя – це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків. Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім’я стало одним із символів української держави.

Тож, запрошуємо до дитячої книгозбірні на перегляд книжкової виставки та вивчення творчості геніальної мисткині Лариси Петрівни Косач-Квітки.








Немає коментарів:

Дописати коментар