У Городоцькій громаді 

🔖на Площі Героїв Майдану🇺🇦 відбулося найбільш «дитяче» свято – Міжнародний день захисту дітей🌏Городоцька дитяча бібліотека долучилась до організації свята та підготувала конкурсно-ігрову програму «Майбутнє країни 💙💛 – у кожній дитині❗️»: відбулась презентація пересувної книжкової інсталяції «Book-sammer – книжкове літо»📕📗📘📙, відкриттям літніх читань стали для дітей різні цікаві конкурси й розваги, розроблена літературна вікторина📚📖 по вікових категоріях, малюнки на асфальті 🎨 «Світ очима дітей», експрес-опитування✅ за прочитаними книгами та багато іншого. Усі найактивніші книголюби та юні художники отримали подарунки🎁.
Маленькі українці💙💛 та їхні батьки у перший день літа🌞, чиє дитинство затьмарила війна, хоч на невеликий період часу отримали від бібліотечної програми позитивні емоції та хороший настрій, а такі заходи допомагають підтримати психіку дитини.
1 червня також відзначається Всесвітній день батьків🎈, адже саме на них покладена найбільша відповідальність за виховання дитини. Всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Особливо важливим це свято здається під час війни, тому це ідеальний привід нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дітей: на життя✅, на свободу думок і віросповідання✅, на освіту✅, відпочинок і дозвілля✅, на захист від фізичного та психологічного насильства✅, на захист від експлуатації дитячої праці✅. На жаль, російська війна відібрала в українських дітей частину цих прав…
Але, діти❤️ – це наше майбутнє, наш сенс життя і наше щастя. Нехай вони надалі про війни і ворожнечу дізнаються тільки з книг📚📖 і ніколи уже не бачать ці біди наяву. Ми щиро віримо, що вже наступного року українські діти зустрічатимуть свято у мирній, щасливій та вільній від окупантів Україні 🇺🇦.
Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО 💙💛️❗️❗️❗️







































Немає коментарів:

Дописати коментар