Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.
У Городоцькій районній бібліотеці для дітей  проведено літературно-музичний ранок «Рідна мова! Перші  слова, перша пісня колискова».
Святково зібрані учасники свята – учні 3-б класу початкової школи (вч. Лебідь Л.А.) описали красу і багатство найдавнішої, найбагатшої, наймелодійнішої мови  у світі  - української, за допомогою віршів, пісень «Рідна мова», «На нашій Україні», «Рушничок», «Грицю, Грицю», «Будем козаками», «Пісня про калину», колискової «Котику сіренький».  Також читачі-малята майстерно зіграли сценку-гумореску, де діти  ознайомились з українськими обрядами і звичаями. Вчителька Людмила Анатоліївна розповіла  присутнім дітям, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.
Увагу присутніх привернула книжково-ілюстративна виставка- мандрівка «Наша мова калинова».Захід провели у теплій дружній атмосфері.
 Гості свята – учні 3-в класу, батьки, залюбки слухали прислів’я і приказки про мову, легенди, відгадували загадки. Також діти переглянули відеопрезентацію «П’ять причин любити українську мову».
Завершилася зустріч побажаннями, щоб юні читачі залишили у своєму серці хоча б одну краплину любові до рідної мови, щоб завжди пам'ятали, про те багатство, яке є у кожного з нас, і багатство це - наша рідна мова.
Метою даного заходу є виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою, пробудити почуття національної гідності.












Немає коментарів:

Дописати коментар