Леся Українка. Леся. Це тепле і  сонячне ім’я знайоме з дитячих років. Воно овіяне всенародною любов’ю.
У Городоцькій районній бібліотеці для дітей проведено літературно-поетичне знайомство «До тебе, наша Лесю, серце лине»». Учасники свята, зодягнуті у вишиванках, учні 3-а класу початкової школи та вчителька Водяна Оксана Антонівна ознайомили  присутніх, - учнів 3-в класу початкової школи ( вч. Свідерська О.О.), директора початкової школи Повх В.В., батьків, родичів з  життєвим шляхом письменниці, декларували  вірші, зіграли декілька сценок з життя маленької Лесі, співали пісень на її слова та інші пісні під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д. (« А сорочка мамина», «Колискова», «Вишеньки», «Рушничок», «Ой у лузі червона калина», «Щебетала пташечка»,«Про Україну»).  
Зацікавила присутніх книжково-ілюстративна виставка – мандрівка «Лесю пізнаю в поезії та казці». Не залишилися байдужими  юні читачі від  перегляду біографічного відео письменниці та адіозапису колискових.
Захід пройшов у теплій, святковій атмосфері. На завершення  заходу школярики переглянули  мультфільм «Некмітливий горобець» на казку Л.Українки «Біда навчить».
Творчість Лесі Українки, пройнята світлими почуттями, будить у дітей думку, сприяє розвиткові кращих почуттів і розвиває їх естетичні смаки. Вона не втратила свого значення і в наші дні. Вона заслуговує на те, щоб бути надбанням українських дітей. Твори поетеси, написані для дітей, стали улюбленим читанням української дітвори і відіграють важливу роль у вихованні підростаючих поколінь.

Сподіваємось, що даний захід допоможуть дітям краще дізнатись про творчість письменниці, виховує у малих читачів почуття прекрасного, навчає цінувати досвід, мудрість, не боятися труднощів, долати їх, жити в злагоді з товаришами, сумлінно працювати, прагнення до самовдосконалення,  навчає турботливості, кмітливості, почутті гумору, розумінні, любові.













Немає коментарів:

Дописати коментар