Між берегами вічності клекоче час,
Дзвенить нового дня весела повінь.
Живуть,Тарасе рідний, поміж нас,-
І голос твій, і пензель твій, і слово…

Нещодавно у Городоцькій районній бібліотеці для дітей, в святково прибраній залі, проведено літературно-драматичну фантазію «Шевченка славетне ім’я», присвяченій черговій річниці з дня народження Тараса Шевченка – письменника, поета, мислителя, філософа,художника, - Великого Українця, знаного не тільки на Україні, а й за кордоном.
Учасники, свята – учні 4-б класу початкової школи  зі вчителькою  Світланою Григорівною Нагуляк зустріли та привітали гостей свята, а саме батьків, вчителів та учнів 3-в класу початкової школи (вч. Свідерська О.О.),які зі захопленням слухали своїх ровесників.
Світлана Григорівна розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях письменника. Діти - читачі декларували вірші Шевченка, зіграли декілька сценок зі життя маленького Тарасика.
На святі була представлена книжково-ілюстративна виставка-портрет «Співець рідної України», з кращими творами про славного письменника та його віршовані твори. 
Продовженням свята стали пісні у виконанні учасників на слова Шевченка та про Україну «Зоре моя вечірняя», «Зацвіла в долині», «Тече вода з під явора», «Садок вишневий коло хати», «Якби мені черевички», «Добрий день» та ін. під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д.
Мета даного заходу виховувати інтерес дітей до життя і творчості геніального сина України, любов і шану до народного поета. Вчити читачів брати приклад з Тараса, показати, як шанують його люди та виконувати його заповіти. Адже для кожного українця Тарас Шевченко означає так багато, що створюється враження, ніби ми все про нього знаємо і він завжди з нами. Та це лише враження. Він невичерпний і нескінченний. Не тому, що він кращий від інших, — у ньому наша історія, реальність і найпотаємніші мрії.

Україна — це Шевченко, Шевченко — це Україна.











Немає коментарів:

Дописати коментар