Хай мир у серці Вашому панує.
Хай ангел Божий щастя Вам дарує.
Ісус Христос – здоров'я шле з небес.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Світлого тижня після Великодня скрізь звучить вітання «Христос воскрес!» У відповідь: «Воістину воскрес!» За давньою традицією, у такий тиждень люди святкують, нічого не роблять, лише ходять у гості і веселяться.
Не обійшли увагою це велике свято і працівники  Городоцької районної бібліотеки для дітей завітали у початкову школу на народознавчо-мистецьку вітальню «Нехай бринять і пахнуть квіти, нехай почує Божий рай,як на землі радіють діти і звеселяють рідний край».
Святково зібрані учасники свята – учні 2-в класу початкової школи  зі вчителькою Гаванюк Наталією Володимирівною описали світле свято за допомогою віршів, танців,оспіваних пісень під акомпанемент вчителя музики Мисик Т.Д., Також читачі-малята майстерно зіграли сценки «Готування пасочок», «Хто у кошику головніший?», де діти ознайомились з українськими обрядами і звичаями. 
Бібліотекарі районної бібліотеки для дітей привернули увагу присутніх книжково-ілюстративною виставкою-подією «Великодня радість землю обіймає», на якій було представлено видання, що висвітлюють національні особливості Великодніх свят, а також традиції, звичаї святкування та пов’язані з ними символічні дійства. Захід провели у теплій дружній атмосфері. Діти та присутні батьки, залюбки пограли у народні ігри «Вербич», «Вербова гілочка», «Жучок», «Котилося яєчко», «Подоляночка» та інші.
Учасники свята  із захопленням віднеслись до проведення заходу, із цікавістю слухали традиції краю про святкування Великодня, внутрішньо відчули радість зустрічі Великодня, як свято світла і добра. 
Метою даного заходу є виховувати любов до рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання зберігати і примножувати народні традиції, пробудити почуття національної гідності.







 Більш детально про події Городоцької районної бібліотеки для дітей можете дізнатись  на сайті:www.crbgorodok.km.ua/районна-бібліотека-для-дітей/новини/.

Немає коментарів:

Дописати коментар