Цікаво пройшла зустріч у районній бібліотеці з Вірою Петрівною Спірякіною, яка своєю багатогранною творчістю вражає і дорослих і дітей. Письменниця, художник, майстер декоративно - прикладного мистецтва. Поезія авторки мелодійна, співуча, чиста, неначе джерельна вода, неначе сама природа, з її красою, пахощами, світлом, чи не кожен вірш - наче картинка, накидана щедрими, соковитими мазками. Багато поезій звучать так природно, наче й сам чуєш ці аромати і співи птахів, ніби на власні очі спостерігаєш те, що описує авторка з такою теплотою і непідробним захопленням.
У неї є також твори для дітей, які сприяють належному вихованню підростаючого покоління українців, торкаються сторінок історії рідного краю, вчать життєвій мудрості, доброті, людяності.
 Неповторністю і казковою чарівністю роботи декоративно –прикладного мистецтва Віра Петрівна створює з пташиного пір’я. Завдяки легкості, ніжності і повітряній текстурі матеріалу, автору вдається надати об’єму зображенням, роблячи їх справді казковими. Для художниці пір’я, як матеріал, є неймовірним джерелом натхнення для творчості. Саме з їх допомогою можна створювати воістину прекрасні картини та аплікації, які здалеку нагадують живопис. Своєю неперевершеною колірною гамою, штрихами і мазками Віра Петрівна віддає перевагу незвичайному мистецтву. Кожна її робота – справжній шедевр, де завдяки непересічному погляду на природу речей, нестримній фантазії, копіткій праці, оживають образи і сюжети. Дивлячись на них радіє душа.ТвориСпірякіної прикрашають колекції мистецтвознавців Франції, Німеччини, Ізраїлю, Польщі.Витонченість ліній, оригінальний задум картин, художниця черпає із власної поезії.





Немає коментарів:

Дописати коментар