«Хто там говорить,
Що й сам невпевнений,
Ким був і як я звуся?
Я - українець, я – європеєць,-
І цим горджуся!»

«УКРАЇНА – ДЕРЖАВА ЄВРОПЕЙСЬКА» – під такою назвою 10 травня 2017 року у Городоцькій районній бібліотеці для дітей пройшла година спілкування для читачів-учнів 9(5) –б класу Городоцької гімназії.
Бібліотекар  Кушнір С.М. ознайомила підлітків  із становленням України як європейської держави, поглибила знання з історії України, розкрила особливості діяльності європейських регіональних організацій та участі у них нашої держави.
 У своєму вступному слові бібліотекар наголосила на тому, що географічний центр Європи знаходиться в Україні, недаремно ж Україну ще називають «серцем Європи».
Усі присутні переглянули відеоролик «Європа багатолика: єдина, близька, велика!».  Дізнались про святкування Дня Європи в Україні уже 14 років поспіль та відношення українців до Європейського Союзу як політичної сили.
Виховувати почуття гордості за власну державу, її здобутки,сприяти формуванню самосвідомості юнаків допомогла розповідь  про те, що Європа – це не тільки досвід багатьох віків, могутніх пластів цивілізації,це імена Гете, Байрона, Шекспіра, Ньютона, Паскаля... І це також Європа Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського,Юрія Кондратюка, Бориса Патона, Василя Стуса, Ліни Костенко і ще багатьох - багатьох наших видатних особистостей.
Також глядачі мали змогу детально ознайомитись із книжково-ілюстративною виставкою-подорож «Мандрівка країнами Європи», дізнатись найкращі народні казки Європи, твори європейських класиків та сучасних авторів;  географічні, історичні, природничі та суспільні цікавинки про країни Європи та нашу рідну країну.

На завершення заходу діти змогли впевнитись лише у одному: Україна – це моя Європа!






Немає коментарів:

Дописати коментар