29 січня вся учнівська і студентська молодь України вшановує пам’ять студентів і гімназистів, які 100 років тому, загинули в бою під Крутами захищаючи неньку-Україну.
В Городоцькій районній бібліотеці для дітей відбулася історична година «Не забудь героїв триста…». Учні гімназії 4(8)а класу: Олійник Олексій, Федощук Дарія, Михайлова Дарина, Сокальська Кароліна, Гнап Андрій, Моцна Марта, Царик Надія, Ринда Юлія, Гольник Марія, Мигаль Марта, Вишневська Віталія з класним керівником Лілією Дмитрівною Богуш розповіли про подвиг і самопожертву цих юнаків, які майже всі полягли у нерівному бою з більшовиками.
Хвилиною мовчання присутні гімназисти 4(8)-а та 4(8)-б класів вшанували пам’ять загиблих героїв під Крутами і тих, які гинуть зараз на  Сході України, переглянули відеофільми про події тих часів, послухали пісні, також відбувся  перегляд книжкової виставки «Пам’ятай про Крути!».

100 років відділяють нас від подій нашої історії, суть трагедії, ім’я якої Крути. Нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Як птах фенікс, вона відроджується із попелу, стає міцнішою, сильнішою. Один із політичних аналітиків при ООН сказав: «Після закінчення теперішньої війни Україна отримає сильну армію, патріотизм на високому рівні, згуртовану націю, а Росія лише безіменні могили».














Немає коментарів:

Дописати коментар