Леся Українка. Леся. Це тепле і сонячне ім’я знайоме з дитячих років. Воно овіяне всенародною любов’ю.
У Городоцькій бібліотеці для дітей проведений літературно-музичний ранок «Дівчинка з Волині славна Леся Українка».
Учасники свята, зодягнуті у вишиванках, учні 2-а класу початкової школи та вчителька Ольга Володимирівна Литвин ознайомили  присутніх, – учнів 2-б класу початкової школи ( вч. Царук О.В.), батьків, родичів з життєвим шляхом письменниці.
Діти декларували  вірші, зіграли декілька сценок з життя маленької Лесі, водили хороводи під «Подоляночку», співали пісень на її слова та інші пісні під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д. («На зеленому горбочку», «Негодонька», «Місячний кораблик», «Сумна хмаринка», «А сорочка мамина», «Колискова» та ін.).
Зацікавила присутніх книжково-ілюстративна виставка – мандрівка, представлена бібліотекарем Кушнір С.М. «Лесю пізнаю в поезії та казці». Не залишилися байдужими  юні читачі від перегляду біографічного відео письменниці.
Зворушив усіх присутніх авторський вірш «Берізка і Леся», який прочитала присутня бабуся однієї з учасниць літературного ранку Адамчук Галина Олександрівна.
Захід пройшов у теплій, святковій атмосфері. На завершення  заходу школярики переглянули  мультфільм «Некмітливий горобець» на казку Л.Українки «Біда навчить».
Творчість Лесі Українки, пройнята світлими почуттями, будить у дітей думку, сприяє розвиткові кращих почуттів і розвиває їх естетичні смаки. Вона не втратила свого значення і в наші дні. Вона заслуговує на те, щоб бути надбанням українських дітей. Твори поетеси, написані для дітей, стали улюбленим читанням української дітвори і відіграють важливу роль у вихованні підростаючих поколінь.
Сподіваємось, що даний захід допоможуть дітям краще дізнатись про творчість письменниці, виховує у малих читачів почуття прекрасного, навчає цінувати досвід, мудрість, не боятися труднощів, долати їх, жити в злагоді з товаришами, сумлінно працювати, прагнення до самовдосконалення, навчає турботливості, кмітливості, почутті гумору, розумінні, любові.



































Немає коментарів:

Дописати коментар