Хліб! У пошані до нього
Схилімо низько чоло.
Хліб! Це святіше святого,
Сонце, життя, і тепло.
У Городоцькій бібліотеці для дітей відбулось духовно-краєзнавчо-історичне свято-пошани «Його величність – Хліб». Учасники свята, учні 4-б класу початкової школи зі вчителькою Кумановською Оксаною Францівною познайомили присутніх, – ровесників - учнів 4-а класу початкової школи ( вч. Оседця Л.М.), батьків, вчителів, читачів з історією виникнення хліба, звичаями та традиціями народу щодо хліба, розповіли народні прислів’я, приказки, легенди, перекази, прикмети селян, вірші про працю хліборобів та шану хлібові. Позмагались діти у вправності нанизування бубликів на мотузочку в зав’язку. Гості свята також проявляли майстерність у відгадуванні тематичних загадок. Під акомпанемент вчительки музики Тетяни Дмитрівни Мисик у виконанні дітей прозвучали музичні твори:  «Паляниця», «Сіяв мужик просо», «Ой на грі та й женці жнуть», «Зеленеє жито, зелене», «Ой на горі жита много», «Добрий день» та інші.
Не забули згадати і чорну сторінку нашої історії ХХ століття – голодні 32-33 роки та пом’янули хвилиною мовчання усіх заморених голодом.
Діти та їхні батьки з цікавістю розглядали презентовану бібліотекарями книжково-ілюстративну виставку - духовність «Хліб… Ціна йому Життя» та переглянули онлайн-мандівку «Від зернинки до хлібинки», унікальні кадри «Як печуть хліб», українську народну казку «Легкий хліб» та «Цікавинки від хлібинки».
Наприкінці заходу на знак вшанування українських традицій усі пригостились короваєм та відчули неповторний запах життя.
Основна мета свята виховувати у дітей шанобливе ставлення до хліба, повагу до праці хлібороба, ознайомлення з історичним минулим України – голодомором.





































Немає коментарів:

Дописати коментар