Дитя моє, права дитини
Ти мусиш вивчити сумлінно.
Це так потрібно й так важливо!
Щорічно в Україні відмічають Всеукраїнський тиждень права. Права людини починаються з прав дитини. Саме тому, у Городоцькій бібліотеці для дітей для молодших школярів відбулась пізнавально-правова програма «Я маю право знати свої права!».
Учасники, свята – учні 2-а класу початкової школи зі вчителькою Світланою Леонідівною Кульбабою розповіли присутнім – учням 2-б класу, батькам, вчителям про права дитини, декларували вірші про права дітей.
Під час заходу діти дізнались про найцінніший скарб планети Земля, який шукали у чарівній скриньці,– це кожна людина, неповторна особистість.
Продовженням свята стали пісні у виконанні учасників під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д. «Дитинства світ», «Школярики», «Дружба», «Козачата», «Мир вам, люди», а також діти продемонстрували таночки «Щасливі діти» та «Герої казок» під керівництвом вчительки танців Слободян О.М.
До заходу бібліотекарі презентували дітям книжково-ілюстративну виставку«Пора дитинства золотого», що містить книги правової тематики, які допоможуть дітям дізнатись свої права і про обов’язки, підвищать правову культуру та виховують правосвідомість у юних громадян. Також усім присутнім було представлено казкову вікторину з правознавства «Права дитини в сюжетах казок», гру «Доповни прислів’я».Зацікавив дітей перегляд відеопрезентацій «Порушення прав героїв у літературних творах», «Права дитини в Україні».

Мета даної програми є ознайомити дітей з основними положеннями Конвенції про права дитини, сприяти вихованню правової культури, набути навичок їх застосування на практиці, виховувати людяність, почуття чуйності, доброти.












































Немає коментарів:

Дописати коментар