З нагоди Дня писемності та української мови в Городоцькій бібліотеці для дітей відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки «Наша мова калинова».
Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році й відзначається щороку на честь українського літописця Нестора послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
На виставці зібрані кращі твори класиків українського слова, книги про українську мову, її значення в житті суспільства, функції мови, а також про традиційні та сучасні теорії щодо походження української мови, невичерпну скарбницю народної мудрості, основні відомості про розвиток українського письменництва, історії культури України, розглядаються питання фонетики, вимови, графіки, лексикології, фразеології, лексикографії, словотвору та морфології сучасної української літературної мови.
Запрошуємо усіх бажаючих переглянути виставку, хто прагне поглибити знання з української мови, удосконалити свою грамотність та посмакувати рідним словом.




Немає коментарів:

Дописати коментар