26 січня працівники Городоцької бібліотеки долучились онлайн до авторської зустрічі «Митець літературного пера», з нагоди 65-річчя з дня народження Василя Івановича Горбатюка – знаного українського письменника, талановитого прозаїка, поета, есеїста, директора Хмельницького обласного літературного музею, члена Національної спілки письменників України, яку підготувала ХОУБ на платформі Zoom.

Під час заходу дізнались більш ширше його життєвий та творчий шлях, різноманітність і багатство літературних творів. Багато цікавого на ювілейному заході сказано про Василя Горбатюка його колегами-письменниками.

Свято відбулось у поздоровчому форматі – з вітальними словами виступили і земляки (письменник народився у селі Гнатівці Хмельницького району), і працівники культури області, і освітяни, і літератори, і захоплені читачі його творчості.

Бібліотекарі ХОУБ презентували книжково-ілюстративну виставку шановного ювіляра-земляка. В творчому доробку письменника понад 15 історичних романів, також є твори написані для дітей та підлітків.

«Я радий жити і творити на цій землі» – завершив захід Василь Іванович та подякував усім, хто підготував та долучився до ювілейної зустрічі.

Запрошуємо і ми, обов’язково завітайте до Городоцької бібліотеки, у нас є чимало книг Василя Горбатюка, а автору-земляку найкращих історичних романів бажаємо: здоров’я, довголіття, творчого натхнення й подальших успіхів на письменницькій ниві!

P. S. (Більш детально хочу зупинитись на художньо-документальному романі Василя Горбатюка «Слово і меч» (2013), про забутого нині літератора й учасника визвольних змагань 1917-1920 рр. Павла Богацького, уродженця Купина Городоцького району. Богацького описано як письменника, військового діяча, редактора і видавця журналу «Українська хата», отамана Коша охорони республіканського ладу УНР. У творі оживає епоха зі знаковими постатями Максима Рильського, Олександра Олеся, Грицька Чупринки, Павла Тичини, Миколи Євшана та інших тоді ще молодих і талановитих митців, військових, політичних діячів УНР. Легко й захопливо читаються сторінки твору про буремні події на Поділлі. Славетний наш земляк Богацький, який емігрував за океан від переслідування московських окупантів, вірно служив і Слову, і Мечу).






















Немає коментарів:

Дописати коментар