Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». В Городоцькій дитячій бібліотеці презентована книжково-ілюстративна інсталяція «СТОП насиллю!», з метою привернення уваги жителів громади до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та протидії торгівлі людьми. Рекомендуємо вам перелік творів для читання: книги про насилля і безсилля, юридична література, книги з сімейного права, педагогіки, довідково-інформаційні матеріали, психологічна та художня література. «Булінг – термін, що походить від англійського дієслова «to bully» і тлумачиться як «ображати, залякувати». Наразі булінг є доволі поширеним явищем. В низці художніх творів розкривається дана проблема та вказуються можливі шляхи виходу з неї.

Свобода від насильства – одне з основних прав людини. Утім від різних форм насильства страждають як жінки, так і чоловіки, дівчата та хлопці. Факти насильства і жорстокості щодо дітей викликають особливе занепокоєння. Останнім часом у закладах освіти спостерігається зростання кількості випадків свідомого жорстокого ставлення старших і сильніших учнів до менших і слабших членів шкільного колективу. Насильство завдає хлопцям та дівчатам тяжких травм, фізичних і моральних, які мають згубні наслідки для їхнього подальшого психосоціального благополуччя.

Якщо ви знаєте когось, хто потерпає від насильства, помічайте, втручайтеся, рятуйте. Не будьмо байдужими до тих, хто поряд! Спільними діями ми можемо відстояти свої права!!!







Городоцька дитяча бібліотека.

https://rbdgorodok.blogspot.com/

https://www.crbgorodok.km.ua/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0.../

#Городоцька_бібліотека_для_дітей

#Городоцька_дитяча_бібліотека

#Український_інститут_книги #УІК #Українськийінституткниги

#програмапоповненнябібліотечнихфондів

Немає коментарів:

Дописати коментар