З 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства». У Городоцькій дитячій бібліотеці відбувся БРИФІНГ-ПРАКТИКУМ «Вчинок, відповідальність, наслідок» з учнями 8-а класу ліцею№1 та класним керівником Аллою Дмитрівною Гаврищук.

Захід розпочала дитяча бібліотекарка Федорович С.Ф., зазначивши, що дуже важливо знати правові основи запобігання різним проявам насильства, а також відчувати захист кожної людини у нашій державі.

Організаторка заходу Липейза І.В., провідний фахівець з профорієнтації Гоодоцької районної філії Хмельницького ОУЗ, більш детально розповіла про різновидність булінгу – кібербулінг та основні його прояви. Для наглядного прикладу дітям було продемонстровано короткі фільми-приклади - кібербулінг – секстинг, онлайн-грумінг та втягнення в злочинну діяльність неповнолітніх.

На заході також були присутні гості: начальник Городоцького бюро правової допомоги Думановська Д.П., представниця Національної поліції, інспектор сектору ювенальної превентивної діяльності РУ поліції Трубай С.В., головний спеціаліст соціального захисту населення виконавчого комітету Городоцької МР Казмірчук О.С., представниці комунальної установи центру надання соціальних послуг Городоцької МР Пилипчук О.М. та Федорова О.В.

Думановська Д.П. розповіла підліткам, що спеціалісти бюро правової допомоги в разі необхідності надають усім жителям громади безкоштовну правову допомогу.

Представниця Національної поліції Трубай С.В. більш детально розповіла про види насилля в сім’ї, насилля учасниками освітнього процесу та зупинилась на розповіді детально види злочинів, покарання злочинців, звернення за допомогою до поліції для запобігання насильству і захисту прав.

Головний спеціаліст соціального захисту населення Казмірчук О.С. розповів присутнім дітям, що 16-дений період акції охоплює важливі дати, які й становлять усі важливі правозахисні основи та показав плакати з цікавою правознавчою інформацією.

А представниці комунальної установи центру надання соціальних послуг Городоцької МР Пилипчук О.М. та Федорова О.В. провели анкетування для тинейджерів, щоб анонімно дізнатись чи є ознаки насильства серед учнівської молоді.

На зустрічі була представлена книжково-ілюстративна виставка «СТОП насиллю!», на якій розміщені толерантні книжки для дітей, правознавчі видання з фонду бібліотеки, художні твори, буклети, плакати, статті з періодичних видань про права та обов’язки людини, по насильству, торгівлі людьми та інше.

Усі корисні рекомендації, які надали спеціалісти дітям на брифінг-практикумі щодо формування у дітей та молоді нетерпимого ставлення до насильницьких моделей поведінки, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, усвідомлення насильства як порушення прав людини підвищать їх правову обізнаність.

Якщо вам все ж таки довелося зіткнутися із НАСИЛЬСТВОМ, звертайтесь до Національної поліції за телефоном 102,  телефоном кіберполіції – 0-800-505-170,  на Національну «гарячу лінію» за інформаційною, психологічною та правовою консультацією за номером  0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів) або 116 123 (безкоштовно з мобільних телефонів).


































https://www.crbgorodok.km.ua/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9/

#Городоцька_бібліотека_для_дітей

#Городоцька_дитяча_бібліотека

#Український_інститут_книги #УІК #Українськийінституткниги

#програмапоповненнябібліотечнихфондів

Немає коментарів:

Дописати коментар