Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо. Щороку в четверту суботу листопада вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. До 90-річчя трагедії Городоцька дитяча бібліотека презентує книжково-ілюстративну виставку «Жнива скорботи», на якій представлена історично-документальна література, із фактами і цифрами про три голодомори ХХ ст., які торкнулися українців та художні твори, де відібрані прозові та поетичні твори українських письменників, що допоможуть дитині передати увесь смуток страшної трагедії й біль закатованих штучним голодом.

Понад 7 мільйонів українців заморили штучним голодом для досягнення злочинної політичної мети ослаблення та винищення волелюбного українського селянства - соціальної основи нації. Але українці не дали знищити себе духовно. Всупереч несприятливим обставинам радянської дійсності наступних років, багато хто стали митцями, художниками, письменниками, перекладачами, науковцями, громадськими діячами та збагатили українську і світову культуру.

Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Через дев’ять десятиліть після Голодомору проти українців знову застосовують геноцидні практики.

26 листопада, о 16:00, долучіться до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Де б ви не були вдома, в будь-якому регіоні України чи за кордоном, ввечері 26 листопада потрібно запалити вогник у вікні як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом.

Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв. Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Тому ми вистоїмо й переможемо.

Отож, ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО!!!




https://rbdgorodok.blogspot.com/

https://www.instagram.com/gorodok_library_kids/

https://twitter.com/gorodok_library

https://www.tiktok.com/@gorodok_library_kids

#Городоцька_дитяча_бібліотека

#Городоцька_бібліотека_для_дітей

https://www.crbgorodok.km.ua/%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%96%D0%B1%D0%BB%D1%96%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D1%96%D1%82%D0%B5%D0%B9/

#Український_інститут_книги #УІК #Українськийінституткниги

#програмапоповненнябібліотечнихфондів

Немає коментарів:

Дописати коментар