Сьогодні, 28 червня🌞, в Україні відзначають державне свято – День Конституції💙💛. З нагоди відзначення та підвищення рівня громадянської свідомості дітей Городоцька дитяча бібліотека 📕📗📘📙 презентувала книжково-ілюстративну виставку-факт «Моя Україна»💙💛 та провела патріотичну промоакцію в парку «Я – українець. Є у мене право»🌞 для наймолодших українських громадян. Це чудова нагода дітям дізнатись про складну, але надзвичайно важливу тему для формування справжнього громадянина.
Джерелом права будь-якої держави є Конституція, її ще називають Основним законом. Конституція України складається з 15 розділів і 161 статті. Тут записані основні права, свободи та обов’язки людини, завдання та функції діяльності уряду. Ми всі, дорослі і малі, є громадянами своєї країни. Перебуваючи під захистом держави, громадяни беруть на себе певні обов’язки, а держава гарантує їм права і свободи, необхідні для нормального життя.
Громадяни України💙💛 повинні знати:
📖🔖– Україна – суверенна незалежна демократична, правова держава.
📖🔖– Державною мовою України є українська.
📖🔖– Державними символами України є Державний прапор, Державний герб і Державний гімн.
📖🔖– Усі люди є вільні і рівні у своїх правах. Захист Батьківщини, шанування її державних символів є обов’язком кожного громадянина України.
Отож,ЧИТАЄМО І ПЕРЕМАГАЄМО 💙💛️‼️


























Немає коментарів:

Дописати коментар