4 червня

😢 – День вшанування пам’яті дітей💔, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. До цієї сумної дати Городоцька дитяча бібліотека 📚📖підготувала та презентувала книжково-ілюстративну виставку-пам’яті 
«НЕД🚫ЧИТАНА КАЗКА»🧸📗📘📙📓
Лише з дня повномасштабного вторгнення армії рф на територію України внаслідок збройної агресії росії загинуло 484 ❗️ українські дитини. Кількість загиблих від війни дітей уже переважає саму кількість днів, скільки триває ця повномасштабна війна. За 466 днів – на кожен день випадає смерть дитини😢. І це один із найстрашніших підрахунків, який може вести держава.
Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання. Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 998 дітей❗️ отримали поранення389❗️ зникли безвісти19 505❗️ примусово депортовані на територію держави-агресора. Напевно, ці цифри не є остаточними і повними.
З 2021 року рішенням Верховної Ради України 4 червня запроваджено державний пам’ятний день – День вшанування пам'яті дітей👨‍👧, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України💙💛️.
російська федерація систематично порушує міжнародне право, норми міжнародних документів, що відкривають можливість порушувати питання про визнання російської агресії в Україні актом геноциду проти української народу💙💛.
Не пробачимо😢💔. Докладемо усіх зусиль, щоб покарати кожного росіянина, від рук якого постраждала українська дитина.









Немає коментарів:

Дописати коментар