За вікном негода, справжня пізня осінь… А у Городоцькій районній бібліотеці для дітей читачам-дітям весело і затишно.
Нещодавно у читальному залі для молодших школярів учні 1-б  класу початкової школи  зі вчителькою Нагуляк С.Г. та шкільним бібліотекарем Цвик О.І. із задоволенням переглянули інсценізацію української народної казки «Лисичка та журавель».
На казкове дійство глядачів зібрали учасники бібліотечного гуртка «Книга і лялька» під керівництвом бібліотекаря Світлани Миколаївни. Ролі казкових персонажів майстерно зіграні юними акторами лялькового театру: Ілоною Задорожною, Ангеліною та Крістіною Рудніцькими.
Вистава була цікавою, діти-глядачі, вчителі та батьки, які були запрошені на перегляд, щирими оплесками вітали артистів. За старання учасникам гуртка від районної бібліотеки було подаровано невеличкі сувеніри – браслети.
Головним завданням будь-якої лялькової вистави є вміння розважити глядачів, а часом не лише спонукати посміятись, а й поміркувати. Ось і Казкарка закликала дітей: «Дружіть, будьте гостинними, а то отримаєте облизня, як лисичка на гостинні в журавля!»

За допомогою ляльок актори здатні створити яскраві образи героїв книг, передати характерні риси людського характеру, форми поведінки, вони вкладають в «уста» ляльок, а подеколи і без слів, а лише грою, повчальний зміст, важливу інформацію, пробуджують інтерес до читання, любов до художнього слова, популяризують кращі зразки української та світової літератури.








Немає коментарів:

Дописати коментар