Дитинство – це пора казкова:
І веселкова й золота.
Дитячі очі, серце щире –
Це світ любові і добра!

Сьогодні, 20 листопада, Всесвітній день дитини. З нагоди такого знаменного дня у Городоцькій районній бібліотеці для дітей проведено пізнавально-розважальне свято «Дитинства світ казковий» за участю читачів-учнів 3-а класу початкової школи зі вчителькою Людмилою Миколаївною Оседцею.
Учасники свята розповіли присутнім історію виникнення свята, про права дитини, декларували вірші про права та обов’язки дітей. Також усім присутнім дітям – учням 3-б класу, батькам та вчителям було представлено казкову вікторину з правознавства «Права дитини в сюжетах казок», гру «Даруйте компліменти!», «Доповни прислів’я» та ін.
Під час заходу діти дізнались про найцінніший скарб планети Земля, який шукали його у чарівній скриньці,– це  кожна людина, неповторна особистість.
Продовженням свята стали пісні у виконанні учасників під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д. – «Дитинства світ»,«Дружба», «Будем козаками», «Це чому», «Якщо добрий ти…», «Мир вам, люди», а дівчата продемонстрували танець «Калинка».
На святі бібліотекар представила дітям книжково-ілюстративну виставку- інсталяцію «Я маю право», що містить книги правової тематики, які допоможуть дітям дізнатись свої права і про обов’язки, підвищать правову культуру та виховують правосвідомість у юних громадян.
Зацікавив дітей і перегляд відеопрезентації «Права і обов’язки дітей», «Я дитина України» та ін.

Мета даного заходу ознайомити дітей з основними положеннями Конвенції про права дитини, сприяти вихованню правової культури, набути навички їх застосування на практиці, виховувати людяність, почуття чуйності, доброти.





























Немає коментарів:

Дописати коментар