О мово моя,
Душа голосна України!
В. Сосюра
Ми – українці. Українська мова й писемність — це здобуток культури і духовної діяльності українського народу. В ній і мудрість віків, і пам’ять народу, і щирість душі.
У Городоцькій районній бібліотеці для дітей,традиційно, до Дня української писемності та мови, проведено літературно-музичний ранок «Неначе квіточка барвиста українська мова, ніжна, гарна, мила, чиста – справді калинова!».
Учасники свята, учні 3-б класу початкової школи зі вчителькою Оксаною Францівною Кумановською, в українських костюмах, розповіли для глядачів-учнів 3-а  початкової школи та присутніх батьків, братиків, сестричок, про красу і багатство української мови.
На святковому заході звучали вірші про рідну мову, лунали українські пісні під акомпанемент вчительки музики Мисик Т.Д. Усі присутні згадали і розповіли свої улюблені скоромовки, доповнили прислів’я.
Діти переглянули ряд відеопрезентацій  «Привітання зі святом», «Легенда про українську мову» та «Цікаві факти про українську мову».
Під час заходу присутні ознайомилися з виникненням писемності, з красою і багатством української мови, її різноманітними можливостями.
У залі линув сміх від інсценізації гуморески П.Глазового «Кухлик».
Бібліотекарем Кушнір С.М. була презентована книжково- ілюстративна виставка «Наша мова калинова», де представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.
На закінчення святкового ранку усі присутні переглянули мультфільм на українську народну казку «Жив був пес».
Сподіваємось, що захід допоміг сформувати у дітей розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.














Немає коментарів:

Дописати коментар