В кожного народу є своя святиня,
А для Українців – вишита хустина.
Світлий символ щастя й ніжності в серцях,
Мов весна квітуча - хусточка ось ця!
У Городоцькій районній бібліотеці для дітей  було проведено пізнавально-народознавчий ранок «Хустина – оберіг і символ України».
Святково зібрані учасники свята – учні 1-Б класу початкової школи зі вчителькою Світланою Григорівною Нагуляк  розповіли присутнім українські обряди і звичаї, пов’язані з оберегом вроди.
Глядачі свята, - батьки, вчителі, учні 1-а класу дізнались багато цікавого про хустку-берегиню за допомогою віршів, оспіваних пісень під акомпанемент вчителя музики Мисик Т.Д. – «Мамина хустка», «Галя по садочку ходила», «Перелаз, мій перелаз», «Горіла сосна», «Рушничок», «Будем козаками» та ін.
Дівчатка в барвистих хустках продемонстрували «Танок з хустинками». Також усі присутні дівчатка мали змогу погратись у народну гру «Хустинка».
Бібліотекарі районної бібліотеки для дітей до заходу підготували книжково-ілюстративну виставку, на якій були зібрані книги з історії хустини, особливості носіння хустки в різних регіонах України, сучасна хустинкова мода, а для найменших читайликів зібрані прислів’я, приказки, загадки та казки про хустинку, а також традиції, звичаї святкування та пов’язані з ними символічні дійства.
На закінчення свята усі діти прийняли участь у створенні панно «Квітчаста хустинка».
Захід провели у теплій дружній атмосфері, всі  із захопленням і цікавістю віднеслись до зустрічі із щирою українською хусткою-веселицею, хусткою-берегинею.
Метою даного заходу є виховувати поважне ставлення до українських звичаїв та обрядів, любов до рідного краю, почуття поваги до всього свого, українського, бажання зберігати і примножувати народні традиції, пробудити почуття національної гідності.





























Телерепортаж зі заходу на 21.03 хв.




Немає коментарів:

Дописати коментар