До 95 річниці з дня народження дитячого німецького письменника-казкаря Отфріда Пройслера у Городоцькій бібліотеці для дітей відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки ювіляра «Сторінками пригодницьких книг Отфріда Пройслера», на якій представлені улюблені книги дітей та найвідоміші твори книжкового митця «Маленька Баба Яга», «Маленький Привид»,«Маленький Водяник», «Крабат, або Легенди старого млина" та біографія письменника. Його твори трохи таємничі, загадкові, навіть романтичні, а це особливо вабить дітей, пробуджує їхню  фантазію, у них діють переважно фантастичні герої – чаклуни, відьми, привиди та всяка інша «нечиста сила», але з волі автора вони — справжні живі істоти, схожі на звичайних людей.
Твори німецького казкаря в найкращих своїх зразках відкривають дітям суть людських стосунків, несуть у собі добро, світло, ніжність та дружбу, допомагають стати дорослішими, дарують радість маленьким читачам.
Книгами Отфріда Пройслера зачитується не одне покоління дітей. Його дивовижні казки вже стали класикою дитячої літератури, вони видавалися на 50 мовах загальним тиражем більше 55 мільйонів екземплярів, були удостоєні безлічі нагород.
«Я переконався, що діти – найрозумніша і найкраща публіка, яку міг би побажати собі оповідач історій. Діти – це найвибагливіші та непідкупні критики» – писав письменник про дітей.

Приходьте у бібліотеку, прочитайте повість-казку «Маленька Баба Яга» і дізнайтеся, чи змогла Мала Баба Яга помститися чаклункам і довести, що добро перемагає зло.





Немає коментарів:

Дописати коментар