Хелловін – свято - не страшне
А веселе і смішне!
Нарядіться найстрашніше,
Разом буде веселіше!
У кожної країни свої традиції. Сьогодні ми запрошуємо вас на одне з найважливіших свят, яке відзначають в англомовних країнах – «Переддень дня всіх святих», або «Хеллоуїн» – походить від словосполучення «holy evening» – «святий вечір» – це одне з найбільш улюблених й веселих свят у США та Великобританії.
До цього свята у Городоцькій бібліотеці для дітей відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки «Хелоу Хеловін!», на якій розміщені книги фантастичної тематики – це і про відьом, привидів, вампірів, чортиків, чорних котів, летючих кажанів, павуків, міфічних русалок, драконів, мумій та про них страшно-смішно-цікаві історії. Також зібрані українські прикмети, забобони, повір’я та історія відзначення святкового дня.
Святкування Halloween відзначають в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Воно виникло багато століть тому в Ірландії й Шотландії. Стародавні друїди, схиляючись перед богами і силами природи, відзначали закінчення осені й початок зими, в останню ніч жовтня, коли сонце відступало перед силами темряви…

Основна мета даного заходу ознайомити юних читачів із звичаями та традиціями Хелловіну, забезпечити дозвілля дітей в канікулярний період, прищеплювати повагу до звичаїв інших країн.









Немає коментарів:

Дописати коментар